Gefeliciteerd papa en mama!

Het mooiste kind op de wereld is bijna geboren; Jullie kindje! Tijd om dit mooie moment vast te leggen voor later, want jullie kindje is zodra je met je ogen knippert zo weer groot.

Hoe gaat een newbornfotoshoot?

 • Tijdens je zwangerschap reserveer je al je plekje. Dit doe je door je uitgerekende datum door te geven. Ik zal zoveel mogelijk rekening houden met deze datum. Zodat we binnen de 14 dagen de shoot kunnen doen na de bevalling.
 • We bespreken eerst samen wat ideeën voor de fotoshoot. Mijn stijl is vrij neutraal, puur en rustig. Maar ik sta uiteraard open voor ideeën.
 • Uiteraard kun je van te voren wat knipsels of digitale beelden verzamelen die jou aanspreken qua fotografie
 • De fotoshoot doe ik in mijn speciaal ingerichte studio voor newbornfotografie in Lelystad.
 • Een newborn fotoshoot is het beste te doen tot en met 21 dagen oud.
 • Ik fotografeer geen baby’s tussen de 4 weken en 8 maanden oud! Dit omdat er te weinig afwisseling zit in de poses en dit niet mijn specialiteit is.
 • De shoot duurt ongeveer 2 uur. Alles gebeurt in een relaxte sfeer. Je kindje is tenslotte net geboren en heeft deze rust nodig. Daarom adviseer ik geen extra mensen mee te nemen tijdens de shoot zoals opa en oma.
 • Wij hebben verschillende doeken, wraps, mutsjes, manden, props, tie backs en accessoires die speciaal gemaakt zijn voor newbornfotografie, hier mag je gewoon gebruik van maken. Je hoeft dus verder niets mee te nemen.

Tijdens de newbornshoot zijn er momenten waarbij de baby eten moet hebben, geknuffeld gaat worden e.d. Daar nemen we dan ook de tijd voor. Evt anderen kinderen in het gezin en papa en mama kunnen dus ook even op de foto komen, maar voor de duidelijkheid: het is geen gezinsshoot. Het draait om je pasgeboren baby.

 • Je ontvangt de door jou vooraf uitgekozen 5 digitale foto’s in hoge resolutie.
 • Een selectie foto’s in webresolutie met logo ontvang je in een link om daar uit te kiezen welke foto’s je wilt hebben.
 • Alle foto’s  zijn na te bestellen op diversen materialen en worden met zeer hoogwaardige kwaliteit geproduceerd.
 • Extra foto’s en/of bestanden kunnen indien gewenst nabesteld worden.
 • De fotobestanden worden 6 weken bewaard, daarna worden ze verwijderd en zijn ze niet meer na te bestellen.

 

Het investeren in profesioneel apparatuur, producten en accessoires doe ik niet alleen, ook investeer ik veel in mezelf: Ik volg regelmatig workshops en spreek regelmatig af met mijn mede collega’s om zo mijn vak nog beter te verstaan. Ervaring, hygiene en deskundigheid vind ik zeer belangrijk in mijn werk. Juist op het gebied van Newbornfotografie is dit een absolute must.

November 2016 heb ik mij gelukkig mogen prijzen omdat ik de workshop van Erin Elisabeth mocht volgen. Deze Australische beroemde topfotograaf kwam 2 dagen naar Nederland en ik was erbij om nog meer te leren en de fijne kneepjes van het vak nog beter onder de knie te krijgen.

Belangrijke informatie over newbornfotografie

 • De newborn fotoshoot duurt ongeveer 2 uur.
 • Ik maak gebruik van een straalkacheltje  zodat jouw kindje het niet koud krijgt.
 • Rust staat centraal bij een newbornsessie.
 • Hou er rekening mee dat we alles doen in het tempo van je kindje, verwacht nooit te veel van hem of haar.
 • Overweeg je een newborn fotoshoot, geef je uitgerekende datum dan alvast door, dan houden wij hier rekening mee. Je belt dan direct als je bent bevallen zodat we een definitieve datum kunnen afspreken. De shoot is dan binnen de 21 dagen. Vanwege de drukte, kan het zijn dat er 1/2 data voorgesteld zal worden.
 • Newbornshoots worden ingepland op dinsdag, woensdag, donderdag  en vrijdag-ochtend
 • Extra bewerkingen zoals digitale background props photoshoppen kost €25,-

Wat kost een newborn fotoshoot?

Icoon door: http://icons8.com/

 • Newbornfotografie: €200,-in de studio met speciaal ingerichte newbornruimte met gebruik van alle accessoires  aanbetaling: €75,-
 • Bevallingsreportage:  Een mooie fotoreportage tijdens je bevalling. Ik ben en niet, maar toch ben ik er. Een bijzonder moment in jullie leven leg ik op een beschaafde en mooie manier vast. Prijs op aanvraag.

 

 

Newborn

200
 • 2-2,5 uur fotografie
 • In de studio
 • Gebruik maken van accessoires
 • Foto's via weblink zelf uitzoeken
 • 5 Fotobestanden in HR
 • Nabestelmogelijkheden

 

Tips en voorbereidingen voor een newbornfotoshoot:

Voor de newbornshoot kom je naar de studio, deze is speciaal ingericht voor newbornfotografie met voldoende ruimte en licht. De meeste ouders vinden het ook wel fijn om even uit huis te zijn, dus dit is dan vaak even een uitje naar buiten. Dit bespreken we vooraf bij het reserveren.

Het voordeel van fotografie in de studio is dat je gebruik kunt maken van alle props zoals: achtergronden, accessoires, doeken omslagdoeken, haarbandjes etc…evt is in overleg mogelijk om bij jullie thuis te komen, maar dan worden er lifestylefotos gemaakt. Dus niet geposeerde fotos’

Een newborn fotoshoot gebeurt binnen de 21 dagen na de geboorte. Je kindje valt dan nog veel in slaap en is in meerdere posities te leggen. Is je kindje ouder dan 14 dagen dan kunnen er uiteraard wel foto’s gemaakt worden, maar ik ga dan alleen anders te werk. Het echte newborn is er dan een beetje af want je kindje zal meer wakker zijn. Zorg er dus voor dat je meteen mailt, nadat je bent bevallen, zo kunnen we beter de ideale datum plannen.

Tips voor de newbornshoot: 

Zorg ervoor dat je  die ochtend/middag geen andere drukke afspraken inplant. Een fotosessie is best intensief voor het hele gezin. Opa’s, oma’s, hielprikje, bezoek aan het consultatiebureau kun je dan beter een andere dag inplannen.

Meenemen: luiers, billendoekjes, spuugdoekje, speentje, voldoende voeding, evt ook voor jezelf. Uit je kraampakket: vliezenbreekzeiltje  Het kan zijn dat je kindje plotseling plast, poept of spuugt. Dat geeft allemaal niet, daar houd ik rekening mee.

Er is genoeg tijd voor troosten/vertroetelen/voeden. Probeer vooral te genieten van de fotoshoot.

Meer tips stuur ik je per mail

Wil je graag dat ik naar jullie huis toe kom, dat kan alleen vooraf in overleg ivm planning een reisafstand. Er komen dan extra kosten bij. De shoot word dan een lifestyle sfeer.

Reserveer nu je fotoshoot

Bij het inplannen van de newbornshoot kan er helaas niet altijd rekening gehouden worden met werkende papa’s en schoolgaande kinderen. Het is natuurlijk leuk als ze meekomen, maar de newbornshoots plan ik voornamelijk de ochtenden in van maandag t/m vrijdag.

Direct reserveren

Ben je zwanger en wil je direct reserveren voor een newborn shoot? Vul dan onderstaand formulier in. Ook wanneer je vragen hebt kun je gemakkelijk gebruik maken van dit formulier. Ben je inmiddels al bevallen? Dan is de kans aanwezig dat ik inmiddels al vol zit, maar probeer het gerust.

 

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Adres gegevens (verplicht)

Wanneer is de uitgerekende datum (verplicht)

Eventuele vragen of opmerkingen

Het Fotohuisje heef het recht om de foto’s welke gemaakt zijn tijdens de fotosessie, te gebruiken voor promotie. Dit kan zijn: Plaatsing op website, blog, social media en/of drukwerk en inzending voor fotowedstrijden.

Wil je dit liever niet, geef dit dan aan tijdens de fotosessie